Monday, July 11, 2011

Ο Παπανδρέου μετακομίζει

Μετακομίζει εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών ο πρωθυπουργός!

Σύμφωνα με πληροφορίες, το γραφείο του θα μεταφερθεί από το Μέγαρο Μαξίμου στους πάνω ορόφους του κτιρίου του υπουργείου Εσωτερικών, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας. Θα είναι μάλιστα ακριβώς δίπλα από αυτό του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα, που έχει εκπληκτική θέα τόσο προς τον Εθνικό Κήπο όσο και προς τη Βουλή, που βρίσκεται διαγωνίως απέναντι. Παράλληλα τα γραφεία των πάνω ορόφων του υπουργείου έχουν το προτέρημα της καλύτερης ηχομόνωσης. Ετσι δεν ακούγονται τα αυτοκίνητα με το κυκλοφοριακό που σημειώνεται στο δρόμο, ιδίως τις πρωινές ώρες. Μαζί με το πρωθυπουργικό γραφείο είναι φυσικό ότι θα μετακομίσουν και όλεςοι πέριξ υπηρεσίες αυτού, από τη γραμματειακή υποστήριξη μέχρι τα γραφεία των στενών συνεργατών του.

Το Μέγαρο Μαξίμου, από την άλλη πλευρά, θα εξακολουθεί να υφίσταται, αλλά για καθαρά εθιμοτυπικούς λόγους. Εκεί ο πρωθυπουργός θα δέχεται τους υψηλούς καλεσμένους του.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι είναι η πρώτη φορά στη μεταπολιτευτική ιστορία που πρόεδρος της κυβέρνησης θα εγκαταλείψει το Μέγαρο Μαξίμου και θα μεταφέρει τον εργασιακό του χώρο αλλού.

Το σενάριο της μετακόμισης συζητιόνταν εδώ και αρκετό καιρό, καθώς ο κ. Γιώργος Παπανδρέου… ασφυκτιούσε στο Μαξίμου! Από την πρώτη ημέρα που πάτησε το πόδι του στο ιστορικό κτίριο της Ηρώδου Αττικού διαπίστωσε ότι δεν ταιριάζει στο στιλ της νέας διακυβέρνησης που ήθελε να προωθήσει. «Δεν είναι λειτουργικό, τα έπιπλά του είναι αρκετά “βαριά”, είναι αρκετά παλιό, δεν σε εμπνέει και συν τοις άλλοις είναι και αντι-οικολογικό» έχει επισημάνει κατά καιρούς στους συνεργάτες του.

Προσέθετε δε πως αυτό που χρειάζεται ένας πρωθυπουργός είναι να έχει έναν χώρο που θα του δίνει την ευχέρεια να επικοινωνεί ανά πάσα ώρα και στιγμή με τις γραμματείες και το επιτελείο του, και όχι να τους ψάχνει άλλοτε στον πρώτο όροφο του μεγάρου, άλλοτε στο υπόγειο (εκεί βρίσκεται και το γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου) και άλλοτε στο Μέγαρο Σταθάτου, που βρίσκεται εκατοντάδες μέτρα μακρύτερα

0 comments:

Post a Comment